Volledig scherm
In onder meer de Wagnerlaan zou het 'vreemdparkeren' aangepakt worden. © Paul Roovers/BD

Onverwacht grote roep om aanpak 'vreemdparkeren' in Den Bosch-Zuid

DEN BOSCH - In Den Bosch-Zuid is de vraag om overlast door ‘vreemdparkeren’ aan te pakken groter dan de gemeente dacht. Het was de bedoeling om parkeren in onder meer de Vergilliuslaan, Wagnerlaan en Geert Grootestraat alleen toe te staan met vergunningen en bezoekerskaartjes.

Vanaf eind mei zou die aanpak gelden. Maar de gemeente heeft het uitgesteld naar juli. Mogelijk wordt het gebied dan groter dan de bedoeling was. Vergunningen zouden een einde moeten maken aan het fenomeen dat mensen die de stad willen bezoeken of daar werken de auto gratis langdurig in de wijk achterlaten.

Uitbreiding niet haalbaar
Op honderden adressen in Den Bosch-Zuid werd begin maart een brief bezorgd waarmee de gemeente aankondigde dat het vergunningengebied ‘naar verwachting’ vanaf 25 mei zou worden uitgebreid. Maar deze week kregen zij van de gemeente de mededeling dat de uitbreiding vanaf mei ‘niet haalbaar’ is. De gemeente wil 'nogmaals met de bewoners in gesprek'. Dat gebeurt op 7 juni tijdens een vergadering van de Wijkraad-Zuid om 20.00 uur in cultureel centrum In de Roos.