Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Onvrede over afschaffen bezoekerspas parkeren Tilburg

TILBURG - Binnenkort is het voor de 5.000 Tilburgse huishoudens in vergunningsgebied alleen nog digitaal mogelijk om een parkeerplek met korting te claimen via de BezoekersApp. De bezoekerskaart vervalt op 1 januari. De nieuwe maatregel zorgt voor onrust bij voornamelijk oudere Tilburgers.

Het registreren van een parkeerplek kan straks dus alleen nog maar via computer, tablet of smartphone. „Nou, met computers kunnen we nog een beetje overweg, maar helemaal niet met smartphones en apps. Veel mensen in de buurt zijn er helemaal niet blij mee”, geeft Bert Kok uit de Vierwindenlaan aan. „Het wordt zonder overleg door onze strot geduwd.”

Navraag bij de gemeente leert dat de BezoekersApp juist wordt ingevoerd als betere service naar de bewoners toe. „Je hoeft nu niet iedere keer naar de parkeerautomaat, maar kunt het parkeren als het ware regelen vanuit de luie stoel”, geeft een woordvoerder aan. Voor mensen die geen computer of smartphone hebben, komt de mogelijkheid tot machtigen. Zo kan een bewoners verschillende mensen die regelmatig op bezoek komen, machtigen om de parkeerzaken te regelen.