Volledig scherm
Vanzelfsprekend wordt er op een dancefeest gedanst. © Chris Korsten

Ook locatie is belangrijk voor dancefeest Losjes in Den Bosch

DEN BOSCH - Het dancefeest Losjes Outdoor is deze zondag al enkele uurtjes onderweg. De bezoekers gaan langzaam maar zeker 'los', terwijl de drukte zienderogen toeneemt.

Een bijzondere locatie, die kwalificatie komt het Stadsstrand de Witte Sieb aan de Dieze zonder enige twijfel toe. De organisatoren van Losjes hebben aansluitend hun uiterste best gedaan om de sfeer van een strandomgeving na te bootsen. Compleet vergezeld met een natuurlijk ogende afscheiding van bamboe, hangmatten, plantenbakken, loungebanken en houten palen waartussen priklicht bungelt. Zelfs aan roestige olievaten is gedacht.

Het meest opmerkelijke element is wellicht de aanwezigheid van een drijvend ponton, dat dienst doet als een van de twee podia. ,,Het ziet er naar uit dat we vanavond te maken krijgen met een sublieme zonsondergang. Moet je maar eens opletten, dan wordt de entourage op het ponton werkelijk sprookjesachtig", glundert Robert Hoskam. Samen met Albert-Jan Buitendijk en Cees van Balen vormt hij de stuwende kracht achter de organisatie. ,,Typisch aan onze feesten is dat de keuze voor locatie minstens zo belangrijk is als de line-up."

Artiesten
De eerste twee artiesten die optreden zijn Jeff Solo en Resistance Orchestra. ,,Ik heb er totaal geen problemen mee om het spits te moeten afbijten. Het is eerder gunstig, want op deze manier krijg je de kans om alvast een beetje de toon te zetten", reageert Jeff Solo oftewel Jeffrey van Hoek. Zijn plaats in de DJ booth wordt na enige tijd ingenomen door niemand minder dan Benny Rodriques. ,,Wat ik ga draaien? Hoofdzakelijk lekker toegankelijke house, niet al te zwaar dus. En wie weet draai ik straks nog wel een mooie mix van wijlen Cesária Evora! Voor wie het nog niet weet: ik ben een geboren en getogen Rotterdammer met Kaapverdiaanse roots”, lacht Rodriques.

Het feest duurt tot middernacht.

Volledig scherm
© Chris Korsten
Volledig scherm
De aanwezige hangmatten maken de nagebootste strandomgeving compleet. © Chris Korsten
Volledig scherm
De organisatoren Robert Hoskam, Cees van Balen en Albert-Jan Buitendijk. © Chris Korsten
Volledig scherm
Lekker 'chillen' op het stadsstrand. © Chris Korsten
Volledig scherm
Het ponton doet ook dienst als podium. © Chris Korsten