Volledig scherm
Het aanplakbord op de Parade. © Thijs van Rens

Ook net zoveel aanplakborden in Den Bosch voor Oekraïne-referendum

DEN BOSCH -  Inwoners van Den Bosch zullen - vooruitlopend op het Oekraïne-referendum - in hun gemeente vanaf deze week net zoveel aanplakborden tegenkomen als bij andere referenda en verkiezingen.  

Het college van burgemeester en wethouders van Den Bosch reageert hiermee op vragen van de Bossche SP. De socialisten wilden weten hoeveel aanplakborden worden neergezet voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne, omdat het "niet plaatsen van borden van nadelige invloed zal zijn op het opkomstpercentage".

Het Bossche college beaamt dat dit het geval kán zijn en heeft daarom ook besloten toch maar net zoveel aanplakborden te plaatsen als bij de vorige verkiezingen. Ijverige plakkers van D66 in Den Bosch lieten woensdagavond weten dat ze al 48 borden hebben ontdekt in de gemeente.

Neutrale positie
Burgemeester en wehouders stellen een 'neutrale positie'in te nemen te opzichte van het referendum" en brengen dat tot uitdrukking door hetzelfde aantal stembureaus open te stellen en hetzelfde aantal verkiezingsborden te plaatsen als bij andere (reguliere) verkiezingen, zoals bijvoorbeeld verkiezingen voor de Tweede Kamer en de gemeenteraad."  
In de praktijk zijn dit 86 stemlokalen, door de sloop van enkele locaties ietsje minder dan de 96 van de voorgaande verkiezingen