Volledig scherm
De uitgebrande auto in Sint-Michielsgestel. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Ook Openbaar Ministerie in hoger beroep in zaak Pfaff

DEN BOSCH - Het Openbaar Ministerie (OM) is in hoger beroep gegaan in de moordzaak van Yvon Pfaff. Het OM is het niet eens met de straffen die zijn opgelegd aan twee broers van de schutter. Het gaat om Michel van der H. (40) en René van der H. (35).

Zij zijn veroordeeld tot respectievelijk 6 en 8 jaar terwijl tegen beiden 14 jaar celstraf was geëist. Het Brabants Dagblad meldde al eerder dat twee verdachten in hoger beroep gaan tegen de vonnissen. Janet van H. (37) uit Maurik gaat in hoger beroep tegen de celstraf van 19 jaar die haar is opgelegd voor het medeplegen van moord. Volgens de rechtbank heeft zij een belangrijke rol gespeeld bij de dood van Yvon Pfaff.

De 49-jarige man uit Ochten werd doodgeschoten door haar echtgenoot, E. van der H., die werd veroordeeld tot een celstraf van 21 jaar. Yannick Quint, advocaat van E. van der H., zei ook in hoger beroep te gaan. Gerwin van Doveren, advocaat van Janet van H., vindt de opgelegde celstraf van 19 jaar ‘onbegrijpelijk’.

Het stoffelijk overschot van Pfaff werd op 22 juni 2014 gevonden in een uitgebrande auto die stond geparkeerd bij landgoed de Pettelaar in Sint-Michielsgestel. Hij bleek te zijn doodgeschoten. Een van de zonen van Pfaff identificeerde zijn vader. Op een foto waarop een arm was te zien, herkende hij een typerende tatoeage.

Bekijk ook bd.nl/yvonpfaff voor meer nieuws over de moordzaak.