Volledig scherm
Enkele Willem II-supporters gingen op de vuist met supporters van Feyenoord. © Thom Schelstraete

Ook slachtoffer van rellen Willem II-Feyenoord aangehouden

TILBURG - De politie heeft zondagavond vijf mensen aangehouden die na de wedstrijd van Willem II tegen Feyenoord in het centrum van Tilburg weigerden om te vertrekken. Onder hen was ook de man die tijdens de wedstrijd zondagmiddag over de reling werd gegooid.

Tijdens het duel zaten Feyenoordfans in het tribunevak van Willem II-supporters. Toen deze supporters juichten voor het tweede doelpunt van de Rotterdamse club probeerden enkele Tilburgse fans de Feyenoorders uit het vak te jagen. Een van de Rotterdamse supporters werd hierbij over de balustrade gegooid.

Uitgaansgebied
Zondagavond was de politie met extra personeel aanwezig in de Tilburgse binnenstad. Feyenoordfans plaatsten een oproep om de daders van de stadionrellen op te zoeken. De kleine club supporters, zowel van Feyenoord als Willem II, die aanwezig was in het uitgaansgebied, werd gemaand te vertrekken. Vijf van hen, drie Feyenoorders en twee Willem II-supporters, weigerden dat. Zij werden aangehouden. Een van de aangehouden Feyenoord-fans was het slachtoffer dat tijdens de wedstrijd van de balustrade werd gegooid. Hij wilde zich niet legitimeren en geen aangifte doen.

Eerdere arrestaties
Na de wedstrijd werd een van de geweldplegers al aangehouden. Een tweede meldde zich later bij de politie. Ook een derde persoon heeft zich per mail gemeld. Op basis van het beeldmateriaal wordt bekeken wie er nog meer betrokken zijn bij de mishandeling in het stadion. Willem II gaf zondagavond al aan dat de relschoppers aan Tilburgse kant een stadionverbod opgelegd zullen krijgen.