Volledig scherm
Evert Bakker (ballengooien) wacht bij de Brabanthallen op de start van de Bossche kermis. © Marc Brink/BD

Op parkeerplaats wachten op start van kermis in Den Bosch

DEN BOSCH -  De Bossche kermis ‘draait’ pas vanaf vrijdag in de Bossche binnenstad. Maar als de exploitanten het zouden mogen dan zouden ze al sinds maandag voor aardig wat vertier kunnen zorgen op het parkeerterrein bij de Bossche Brabanthallen. De suikerspin staat er al een poosje. Dat geldt ook voor de grijpers, de Break Dance en Kamelenrace.

Van heinde en verre zijn ze gekomen. In afwachting van het moment dat ze hun attractie in de stad mogen opbouwen. „Ik ben woensdag aan de beurt”, zegt Evert Bakker (ballengooien). Hij is dik tevreden met de ‘wachtplaats’ op het parkeerterrein. Bakker: ''Ik sta hier voor het eerst. Maar ik kom elk jaar op een stuk of zestig kermissen. Dus ik kan het aardig vergelijken en ben dik tevreden. Water, afval en elektriciteit zijn goed geregeld. Voor een week kost het mij iets van vijfhonderd euro. Dat is het wel waard.”

Kermisschool
Aan de rand van de parkeerplaats is rijdende kermisschool Prins Willem Alexander geparkeerd. ‘Juf’ Helga Kamp bereidt zich voor op de eerste basisschooldag dinsdag. Uiteindelijk zal zij met een collega zo’n elf kinderen ontvangen.
De leerlingen gaan elke dag vanaf negen uur ‘s ochtends tot half vier naar school. Geen vakantie zoals veel leeftijdgenoten in Noord-Brabant. ,,Maar ze kunnen wel tijdens de pauzes even snel naar huis en het verveelt de kinderen ook niet om in de attracties te gaan. Sommige kinderen helpen ook al een handje mee bij hun vader of moeder.”

Volledig scherm
De wagen van de kermisschool. © Marc Brink/BD
Volledig scherm
Parkeerplaats van de Brabanthallen met kermisattracties © Marc Brink/BD