Volledig scherm
Het puinruimen bij het voormalige Pearle-pand is begonnen. © Henk van Esch

Opruimen puin ingestort pand Den Bosch gestart (video)

DEN BOSCH – Barten BV is woensdagochtend begonnen met het opruimen van het Pearle-pand, op de hoek van de Bossche Hinthamerstraat en de Markt. Dinsdag werd al gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het opruimen.

Gelijktijdig met het opruimen wordt ook nog onderzoek gedaan. Zo wordt gekeken of de restanten aanwijzingen opleveren die iets kunnen zeggen over de oorzaak van de instorting. Een aantal bureaus is betrokken bij het onderzoek, waaronder het externe bureau BouwQ.

Opruiming
Bij de sloop worden onder meer balken opgemeten en foto's gemaakt van het puin, vanwege het onderzoek naar de oorzaak. Medewerkers betrokken bij de sloop willen niet reageren. De zakken met puin worden in een container geladen, en daarna afgevoerd.

Over het sloopterrein is een soort van raster uitgezet. Conform dit raster worden steeds velden geruimd. Het puin gaat in zakken die gelabeld worden, zodat er precies achterhaald kan worden waar het puin op het terrein lag. In een overdekte hal (voormalig Brouwhuis Heineken) zal dan het materiaal door de diverse onderzoeksbureaus nader bekeken worden.

Het puin moet binnen 8 dagen zijn geruimd.

Lees meer over de instorting van het pand op bd.nl/instorting. 

 

Volledig scherm
© Marc Brink/BD
Volledig scherm
© Marc Brink/BD
Barten BV is woensdagochtend begonnen met het opruimen van het Pearle-pand, op de hoek van de Bossche Hinthamerstraat en de Markt.