Volledig scherm
Het Belastingkantoor aan de Cobbenhagenlaan in Tilburg. © Google Streetview

Opvanglocatie asielzoekers in Tilburgs belastingkantoor gaat dicht

TILBURG - Het voormalig belastingkantoor aan de Professor Cobbenhagenlaan in Tilburg houdt op te bestaan als noodopvang voor asielzoekers. Deze maand verhuizen de 250 bewoners die er nog verblijven naar andere locaties in Nederland. Voor de noodopvang in de wijk Fatima verandert er niets.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft het college van B en W van Tilburg laten weten dat de noodopvang niet meer nodig is. Er komen minder asielzoekers het land binnen en daarvoor zijn elders betere opvanglocaties. Een aantal gezinnen die in het belastingkantoor verbleven, is inmiddels verhuisd naar de noodopvang St. Jozefzorg in de Kruisvaardersstraat (Fatima). Het COA wil die opvang vooralsnog in stand houden tot uiterlijk oktober 2018.

De Bewonerswerkgroep Fatima bepleit bij het Tilburgse college van B en W juist die opvang dit jaar te sluiten, omdat er volgens mediaberichten in azc's bedden leeg staan. De voorzieningen daar zijn ook ruimer dan in Fatima en komen dus de asielzoekers in kwestie ten goede, stelt de werkgroep in een brief aan het dagelijks stadsbestuur.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in Brabant op bd.nl/vluchtelingen.