Volledig scherm
In totaal deden 7 teams mee aan de wedstrijd. © Chris Korsten

Orthen-Links bakt ze bruin

* UPDATE 07.28 uur * DEN BOSCH - Behalve de onthulling van 2 kunstwerken, die symbool staan voor de wijkontwikkeling van Orthen-Links, stond er op deze zaterdag aan de voorkant van het appartementencomplex Villa Orthen ook een buurtfeest op het programma. Een ludiek onderdeel daarvan betrof een wedstrijd 'mussenkoekjes' bakken.

In totaal waren zeven bakteams aan de slag gegaan om invulling te geven aan het onderdeel 'Heel Orthen-Links bakt'. Alle bakkers waren uitgedost in een opvallende lange lichtgroene schort. "Of ik deze schort aantrek wanneer het weer carnaval is? Ik dacht het niet, hè. De Oeteldonkse kleuren zijn voor mij heilig, die zal ik nooit verloochenen", sprak Wendy van Breemen, een van de deelnemers, op gedecideerde toon.

Mus
In het wedstrijdreglement was opgenomen dat alleen zogeheten 'mussenkoekjes' mochten worden gebakken. "Dit in verband met het feit dat de mus evenals de bewoner van Orthen-Links de komende tijd op zoek moet gaan naar een nieuw 'nestje'. De wijk gaat immers in het kader van de vernieuwing volledig op de kop", verduidelijkte projectbegeleider Hanneke Matthijssen van Typische Producties.

Jury
De 4-koppige jury moest stevig aan de bak om tot een respectabel eindoordeel te komen. De jury bestond uit wethouder Eric Logister, Marije Buursink (vestigingsdirecteur van BrabantWonen), Lisette van Rooy en kunstenaar Kees van den Boogaart.

Victorie
De zusjes Chayenna(11) en Chelsea Trum(9), bijgestaan door hun moeder Angelique, kraaiden uiteindelijk victorie. "We hebben liefst 110 koekjes gebakken. Geloof het of niet, maar ze zijn qua smaak echt niet van elkaar te onderscheiden. Vooruit, ik zal de ingrediënten maar gelijk verklappen: naast cornflakes gembersiroop, geraspte citroen en sinaasappel, kaneel, vanille en niet te vergeten honing. Het bakken van zo'n koekje is dus niet zo simpel als het lijkt", aldus Angelique Trum.

Volledig scherm
De Red Roses Line Dancers luisterden het buurtfeest op met een optreden. © Chris Korsten
Volledig scherm
© Chris Korsten
Volledig scherm
De jury, bestaande uit Eric Logister, Lisette van Rooy, Marije Buursink en Kees van den Boogaart © Chris Korsten
Volledig scherm
Enkele vrijwilligers waren druk in de weer om ook de inwendige mens te plezieren © Chris Korsten