Volledig scherm
Henk Vos. © Archieffoto René Schotanus/het fotoburo

Oud-profvoetballer Henk Vos ontkent mishandeling van beveiliger op festival

HONSELIERSDIJK / BREDA - Oud-profvoetballer Henk Vos (48) ontkent dat hij afgelopen weekeinde een 36-jarige beveiliger van muziekfestival Westlandse Cross in Honselersdijk zwaar heeft mishandeld. De ex-speler van Willem II en huidige jeugdtrainer van NAC zegt dat híj juist is toegetakeld door een ‘groepje agressieve beveiligers’.

De politie bevestigt dat een man is aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Vos, oud-speler van onder meer Feyenoord, NAC, Willem II, FC Den Bosch en RBC, is naar zijn zeggen verhoord en heeft enkele dagen in de cel gezeten. Zijn advocaat Mohammed Faouzi wil nog niet op de zaak ingaan. Hij wacht het onderzoek van de recherche af.
Festival
Festivalwoordvoerder Frank Bierkens spreekt van een ‘laffe daad’. De verdachte en een groepje vrienden hadden volgens hem onderling mot gekregen over vrouwen. „Onze beveiliger vroeg de mannen elders te gaan staan. Op het veld is een van de vrienden de beveiliger onverwacht aangevallen. In zijn val heeft de verdachte hem toen in zijn gezicht getrapt. De man is er slecht aan toe. Zijn neus is verbrijzeld.”
Opstootje Vos zegt dat hij niks met de zaak te maken heeft en ‘helemaal niet bij het opstootje is geweest’: „Getuigen kunnen dat bevestigen. Ik wandelde met mijn schoonzus naar de taxi, toen ik door tien beveiligers tegen de grond werd geslagen. Ze trapten en sloegen. Ik heb nu gekneusde ribben en een gaatje in mijn trommelvlies.”
Aangifte
Waarom er aangifte tegen hem is gedaan en of er mogelijk sprake is van een persoonsverwisseling durft Vos niet te zeggen: „Dat weet ik niet. Maar ik heb natuurlijk wel een bekende kop.” Vos zegt het incident met zijn huidige werkgever te hebben besproken: „Heel vervelend, voor de goede naam van NAC én die van mij.”