Volledig scherm
© Thinkstock

Ouders WSC-ertjes nog onbezorgd over kunstgras; Bossche clubs nemen maatregelen

*UPDATE 15.35 uur * WAALWIJK/DEN BOSCH - Ze liggen er net, de twee kunstgrasvelden bij voetbalclub WSC in Waalwijk. En dan breekt de discussie over de gezondheidsrisico's van de rubberen korrels op dat type veld in alle hevigheid los. RKVV Emplina en BVV Den Bosch hebben juist laten weten de kunstgrasvelden voorlopig te vermijden.

,,Dat is sneu voor de club", zegt Renate den Engelse deze zaterdagochtend als ze naar haar voetballende zoontje staat te kijken.   Deze week zeiden wetenschappers in het tv-programma Zembla dat een eerder onderzoek naar de mogelijke risico's van de rubberen korrels niet goed is uitgevoerd.   Langs de lijn bij de jongste jeugd van WSC maken de ouders zich nog niet zo druk om het nieuws. ,,Laat ze eerst maar eens gedegen onderzoek doen, voordat de ophef nog groter wordt", zegt voetbalmoeder Loes Bastianen.   Den Bosch
Twee Bossche clubs hebben besloten maatregelen te nemen naar aanleiding van de ophef. RKVV Emplina laat op haar site weten dat de kunstgrasvelden voorlopig niet gebruikt worden. Een nieuw speelschema moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk wedstrijden door kunnen gaan op een gewoon veld. Dit weekend worden drie wedstrijden geannuleerd. In een onderzoek van de NOS heeft BVV Den Bosch laten weten de velden vanaf maandag af aan niet meer te gebruiken tot er meer duidelijkheid is.   Lees maandag meer over het kunstgras bij WSC in editie De Langstraat.