Volledig scherm
Spelers van HC Den Bosch vinden goed uitzicht op het veld © Kees van der Zandt

Overdekte tribune Hockeyclub Den Bosch officieel geopend

DEN BOSCH - Wethouders, raadsleden, gedeputeerden, ondernemers, bestuursleden van lokale sportclubs en instellingen en uiteraard heel veel leden, van aandoenlijke mini' s tot krasse veteranen , van Hockeyclub Den Bosch. Tout Den Bosch leek zaterdagmiddag present bij de opening van de overdekte tribune van HC Den Bosch.

De tribune, die plaats biedt aan 2000 toeschouwers, is weliswaar al enkele maanden in gebruik, maar de officiële opening was zaterdagmiddag. ,,Een prachtige multifunctionele tribune die behalve voor nationale en internationale hockeywedstrijden ook door de buurtbewoners kan worden gebruikt", liet sportwethouder Jos van Son tijdens de opening weten. ,,Een prachtige accommodatie die een brug slaat tussen top- en breedtesport" verklaarde Henri Swinkels, gedeputeerde van de provincie.

Winst
De Nederlandse hockeysters wonnen de derby der lage landen afgetekend met 6-0. Maartje Paumen en Lideweij Welten, de internationals van Den Bosch, namen de helft van de productie voor hun rekening. De 3 Bossche treffers zorgden voor veel sfeer op de nieuwe tribune, die bezet was met veel ouders met fel meelevende kinderen tijdens de interland. ,,Qua sfeer en qua faciliteiten heeft deze tribune Internationale allure en veel uitstraling", vond Henk van Pelt, sponsor van de Bossche hockeyclub. ,,Ik hoop en reken daarom hier op veel interlands in de toekomst."

Volledig scherm
Het publiek op de gloednieuwe tribune © Kees van der Zandt