Volledig scherm
© Thinkstock

Overslag Brabantse terminals groeit ondanks oponthoud in zeehavens

TILBURG - In Brabant werden in 2015 3 procent meer containers multimodaal overgeslagen dan in 2014. Die groei had volgens de exploitanten van de Brabantse terminals groter kunnen zijn als de wachttijden voor binnenschepen in de zeehavens korter waren geweest.

Door het oponthoud bij de overslag in de zeehavens is volgens de exploitanten onnodig veel containervervoer over de weg (niet-multimodaal) gegaan.

Omvang containeroverslag Brabant
De omvang van de multimodale containeroverslag in Brabant bedroeg in 2015 852.000 TEU wat neerkomt op circa 426.000 containers. Hiervan werden er zo'n 43.000 containers vervoerd over het spoor en 383.000 via de binnenvaart. 

2016
In 2016 verwachten de binnenlandse terminals in Brabant een verdere groei van het aantal overslagcontainers vanwege een aantal nieuwe klanten. Een vlottere afhandeling van de containerbinnenvaart in de zeehavens moet zorgen voor een verdere verschuiving van het containervervoer over de weg naar het water.

Overslagbedrijven
In Brabant zijn er onder meer containeroverslagbedrijven in Den Bosch (BCTN), Waalwijk (Van der Linden groep; Regionaal Overslag Centrum Waalwijk) en Oss (OOC-terminals Oss).