Volledig scherm
© Thinkstock

Pantein sluit 2015 af met verlies van 4,2 miljoen

DEN BOSCH - Zorgorganisatie Pantein sluit 2015 af met een negatief resultaat van 4,2 miljoen euro. Voor de organisatie was dit aanleiding om een 'veranderplan' met een kostenverlaging van 10 miljoen euro door te voeren.  Dit gaat gepaard met een banenverlies van 156 banen, zo meldde Pantein al eerder.

Volgens de in maart aangetreden bestuursvoorzitter Pauline Terwijnond is het Pantein in 2015 'nog onvoldoende gelukt om te anticiperen op alle veranderingen in het zorgveld'. Terwijnmond stelt dat de zorg die Pantein biedt goed is, 'maar de kosten zijn te hoog kijkend naar de nieuwe financiële kaders in de zorg. Om die reden verlagen we dit jaar onze bedrijfskosten.'

Banenverlies
Zoals in maart 2016 werd aangekondigd verdwijnen er enkele tientallen banen in management en ondersteuning. Geen 170 zoals in maart werd gezegd, maar 156 blijkt nu.  ,,Banen in de directe zorg konden daardoor behouden blijven. Door een plattere organisatiestructuur kunnen we meer ruimte en verantwoordelijkheid geven aan verpleegkundigen, verzorgenden en medisch specialisten", zo concludeert de nieuwe bestuursvoorzitter.

Vezekeraars en de bank staan volgens Terwijnond achter het 'veranderplan' en hebben onder meer ook gesprekken plaats met OR, de medische staf en cliëntenraden. Ze betreurt de gevolgen voor de werkgelegenheid van de bezuinigingen, maar zijn deze 'onontkoombaar'.