Volledig scherm
De Bossche DJ’s Jorgensen en I-Rebeat tijdens hun openingsact. © Chris Korsten

Parade Open Air in Den Bosch wordt gedomineerd door zomerse sfeer

DEN BOSCH - De derde aflevering van Parade Open Air is van start gegaan. Het is nog niet druk, maar de organisatie rekent op deze vrijdagavond toch al gauw op 1.500 tot 2.000 bezoekers. Het eerste waarmee de bezoeker op de Parade geconfronteerd wordt, is het vrolijk gedecoreerde podium, dat bovenal een zomerse sfeer uitademt.

De getalenteerde I-Rebeat (25) en de doorgewinterde Jørgensen (46) - twee Bossche DJ die buiten de 'scene' om als Antoni van der Helm en Jørn Brands door het leven gaan - hebben gebroederlijk de handen ineengeslagen om het tweedaagse muziekfestijn te openen. ,,We draaien voornamelijk underground house, muziek die vrij moeilijk vindbaar is op het internet. Het zijn over het algemeen beats om lekker mee weg te dromen, alhoewel de dansbaarheid bij ons nooit ter discussie staat'', vertelt Van der Helm.

Mash-ups
Hierna is het de beurt aan Glen Dale om plaats te nemen in de DJ-booth. De producer, die bekend is geworden door zijn mash-ups, zal ongetwijfeld hoge ogen gaan gooien. Later verschijnen ook nog Funkerman, Roog & Erick E(erdhuizen), Bobby Rock en ten slotte Gregor Salto op het toneel. Een line-up waarbij een feestje lijkt te zijn gegarandeerd.

Om 1.00 uur is het einde. Terwijl de vrijdag hoofdzakelijk in het teken staat van house, deephouse, eclectisch en future, staan op de zaterdag (vanaf 18.00 uur) de 90's centraal. On stage verschijnen bekende namen als Two Brothers on The 4th Floor, Special D, Dune en tot slot Nakatomi. Op de tweede avond worden circa 3.000 muziekliefhebbers verwacht.

Volledig scherm
Het vrolijk gedecoreerde podium ademt bovenal een zomerse sfeer uit. © Chris Korsten