Volledig scherm
Parkeren in Den Bosch. © Marc Brink

'Parkeertarieven in Den Bosch moeten omlaag op donderdag, vrijdag en zaterdag' (peiling)

DEN BOSCH De parkeertarieven in Den Bosch zijn ‘belachelijk hoog’ en zouden zeker op zaterdagochtend en eventueel op donderdag en vrijdag tot 12.00 uur moeten worden verlaagd naar 50 eurocent per uur. Daarvoor pleit Peter Claessen, voorzitter van ondernemersvereniging Hartje ‘s-Hertogenbosch. Hij wil hiervoor binnenkort een lans breken bij het college van B en W.

Momenteel is het uurtarief in gemeentelijke parkeergarages 2,20 euro en in het centrum op straat 2,50 euro. Wat Claessen betreft moet het uurtarief in garages en op straat maximaal 1,75 euro zijn. In het centrum van Eindhoven gelden voor parkeergarages tarieven die variëren van 50 cent per twaalf minuten tot 2.40 voor het eerste uur.

Transferium
​ Parkeren in Den Bosch op een transferium en busvervoer voor maximaal 4 personen naar het centrum van de stad kost 4 euro. ''Voor lang niet alle bezoekers is een transferium aantrekkelijk. Zeker niet voor een grote groep die maximaal twee uur de stad in wil”, aldus Claessen. Volgens hem gaan veel mensen op zaterdag pas na twaalf uur de stad in en zijn dan veel parkeergarages (bijna) vol. „Met een goedkoper parkeertarief kun je mensen verleiden om eerder de stad in te gaan en spreidt je de druk.”