Volledig scherm
© PZC

'Parkeervergunning Tilburg helft goedkoper'

TILBURG - De eerste parkeervergunning voor bewoners binnen de Tilburgse ringbanen kost in de toekomst niet om en nabij tien euro, maar vijf euro per maand. Althans, zo luidt het voorstel van verkeerswethouder Mario Jacobs (GroenLinks).

De halvering - het gaat nog om een richtbedrag - moet ervoor zorgen dat bewoners minder moeite hebben met het betaald parkeren in hun wijk. Anderzijds wordt de gemeente strenger in het aanwijzen van gebieden als betaald parkeren-zones. Zo mogen de bewoners niet meer ‘voor’ of ‘tegen’ de invoering stemmen.

Dat gebeurde recent aan de rand van de Spoorzone. In het gebied tot aan de Veldhovenring mochten mensen stemmen over de invoering van betaald parkeren. Alleen de straten die nu de op de lip van de rap groeiende Spoorzone zitten, stemden voor.

De twee voorstellen komen voort uit het nieuwe parkeerbeleid dat eerst nog door de raad moeten worden goedgekeurd. Volgens Jacobs werd er voorheen vanuit de auto - ‘en waar laten we die?’ - gedacht. "Ik wil de stad centraal stellen, de leefbaarheid."