Volledig scherm
De kermis in de Tilburgse Reeshof vindt plaats in het Reeshofpark. © Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Pech voor kermisexploitanten Reeshof, geen extra zondag

TILBURG - Een extra dag om de kas nog een beetje te spekken zou de kermisexploitanten uit de Reeshof, getroffen door slecht weer, goed uitkomen. De gemeente ziet daar echter geen been in.

De exploitanten klopten aan bij de gemeente, net als raadslid Jan van Beurden. Als het dan geen hele dag mocht zijn vanwege eventuele geluidsoverlast, dan overdag tot ongeveer tot 18.00 uur. In de kermisverordening staat dat de kermis 4 dagen mag staan in de Reeshof en kermiswethouder Erik de Ridder (CDA) wijkt daar niet vanaf.

Verordening vastgesteld
De Ridder stelt dat het ‘zeer onverstandig zijn’ om de extra dag deze keer toe te staan. Dat laat hij per mail weten aan raadslid Jan van Beurden, die het voor de exploitanten opneemt en contact zocht met de gemeente. "De gemeenteraad heeft de verordening vastgesteld en daarmee de kaders bepaald. Bewoners moeten kunnen rekenen op een gemeentebestuur dat zich aan zijn eigen regels houdt.”

Van Beurden verwijt het stadsbestuur koudwatervrees. "We zijn geen robots, kunnen inspelen op de huidige situatie.” Nicole Lammertink, voorzitter van De Bewonersvereniging Reeshofpark, laat een ander geluid horen. "We hebben goede afspraken gemaakt met de gemeente en ik ben blij dat die worden nagekomen.”