Volledig scherm
De Engelse Vera Cannell (rechts) en Tilburgse Riki van Bavel halen herinneringen op. © Thom Schelstraete

Penvriendinnen na 70 jaar schrijven herenigd in Tilburg

TILBURG - Terwijl Queen Elizabeth afgelopen zaterdag haar 90e verjaardag vierde, was de Engelse Vera Cannell juist op weg naar Tilburg. Zij had een veel belangrijkere 90e verjaardag te vieren, die van haar Tilburgse penvriendin Riki van Bavel.

Vera Cannell (89) uit het Engelse Pelsall en de Tilburgse Riki van Bavel (90) delen al ruim 70 jaar lief en leed. Het begon als een wekelijkse briefwisseling, maar groeide uit tot een hechte vriendschap.
​ “Ik had moeite met het verwerken van wat ik tijdens de oorlog meemaakte, het brieven sturen zorgde voor een erg fijne afleiding”, aldus de 90-jarige Van Bavel.

Duinen
In 1959 zochten Vera Cannell en haar man Fred na 13 jaar brieven schrijven haar Tilburgse hartsvriendin op. “Vooral de Loonse en Drunense duinen vonden we prachtig, het enige zand dat wij hadden gezien was bij ons aan de Engelse kust”, vertelt Cannell.
Vele bezoeken over en weer volgden, al begint de leeftijd bij beide dames volgens Cannell wel een rol te spelen. “Ik word zelf binnenkort negentig, maar als we elkaar niet meer kunnen bezoeken hebben we altijd de brieven nog.”

Lees dinsdag in de Tilburgse editie van het Brabants Dagblad een interview met Riki van Bavel en Vera Cannell.