Volledig scherm
De winnaars. © KNAW

Pierson-leerlingen winnen KNAW Onderwijsprijs met profielwerkstuk

DEN BOSCH  - De vwo-ers Joyce Lansdaal en Eline Vrancken van het Ds. Piersoncollege in Den Bosch hebben met hun werkstuk 'De voedingskeuze van jongeren'  een van de eerste prijzen in de wacht gesleept bij de KNAW Onderwijsprijs.

De KNAW Onderwijsprijs ging  naar achttien vwo-leerlingen, dertien begeleidende docenten en twaalf scholen. De auteurs van de werkstukken over de voedingskeuze van jongeren, Srebrenica, vegetatiepatronen en mobiliteit in steden krijgen de eerste prijs, een studiebeurs van 2000 euro. Hun profielwerkstuk behoort volgens de jury tot de allerbeste van Nederland.
​De werkstukken over vooroordelen, het gebruik van Ritalin, de ecologische problemen door de koraalduivel en een zelf-navigerende auto in Vleuterweide kregen de tweede prijs, een bijdrage aan het eerste collegejaar van 1500 euro.De replica van de helm van het house- en electro-duo Daft Punk, plantenteelt op Mars, passend onderwijs en het veranderende beeld van de kenau waren de onderwerpen die de derde prijs (1000 euro) verdienden.

Filmpjes
Alle leerlingen maakten een YouTubefilmpje over hun werkstuk. Die zijn te zien op youtube.com/knawonderwijsprijs. De winnende profielwerkstukken staan op de website van de KNAW Onderwijsprijs.

De KNAW reikte dit jaar voor de achtste keer de KNAW Onderwijsprijs uit. Met deze jaarlijkse prijs voor de beste vwo-profielwerkstukken wil de KNAW de kwaliteit van het Nederlandse onderwijs stimuleren en benadrukken.  De KNAW Onderwijsprijs wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
​ De KNAW ontving dit jaar 351 profielwerkstukken van 156 verschillende scholen.