Volledig scherm
New York Pizza vlaggen © Hans Meeuwis/Twitter

Pizzeria mag niet van die 'goedkope' vlaggen ophangen

Vr 24 jun. 'Het ziet er niet uit', aldus buurtbewoner Hans Meeuwis. Vanuit zijn raam kijkt hij op de vlaggen van New York Pizza in de Hinthamerstraat. En dat 'goedkope' uiterlijk bevalt hem niets. 

Door Bart Gotink

Dus vraagt hij zich nu af: mag dit zomaar? "Als een winkelier  in de Hinthamerstraat iets aan zijn gevel wil doen, mag dat vaak niet. Op zich vind ik dat goed beleid van de gemeente. Maar dit ziet er toch ook niet uit." De groene pizzavlaggen hangen er nu een aantal dagen. "Hoe goedkoop kun je ons straatbeeld maken in de Hinthamerstraat? Is daar beleid voor?", vroeg hij direct aan de gemeente toen hij de vlaggen zag. 

Mag dat?
Nou, mag dat zomaar? Nee dus, laat een woordvoerder van de gemeente weten. Een ambtenaar is al langs geweest en heeft de eigenaar verzocht de vlaggen weg te halen.

Geen klacht gehoord
Bij de pizzeria willen ze ‘niemand tot last zijn’, zo liet manager Dennis Bechtold al weten voor het bezoekje van een ambtenaar. „Als het niet mag, halen we ze weg,” zie Bechtold, die wel stelt dat de vlaggen mooi in de bedrijfskleuren passen. „Wij hebben hiervoor overigens geen klacht gehad. Als deze buurtbewoner gewoon even bij ons binnen was komen lopen, hadden we ook wel een oplossing gevonden.”