Volledig scherm
© Thinkstock

Plaatsing Jongeren Ontmoetings Plek op Grote Beemd Tilburg

TILBURG - De gemeente Tilburg plaatst op 25 juli een zeecontainer op parkeerterrein de Grote Beemd in de Reeshof. De container moet gaan fungeren als Jongeren Ontmoetings Plek (JOP). 

De container is door de jeugd ingericht als een plek om samen te komen en te ontspannen.

Keuze
Het project met het plaatsen van een JOP is twee jaar geleden gestart, mede op initiatief van jongerenorganisatie R-Newt. Toen werd een container omgebouwd en geplaatst naar het sportcomplex van TSV Gudok. De nieuwe locatie op de Grote Beemd is gekozen door jongeren en daarna getoetst door de gemeente. De container staat er voor de periode van één jaar.

Maatregelen
De gemeente is door verschillende bewoners op de hoogte gebracht van de mogelijke overlast die zo'n JOP gaat veroorzaken. Daarom neemt zij een aantal maatregelen. Na drie maanden volgt er een evaluatie van het project met de omwonenden. De JOP staat op openbaar terrein en dus gelden de normale regels en wetten van openbaar terrein. De politie en jeugd-boa's gaan hierop handhaven. Daarnaast worden er leefregels op de container geplaatst voor de gebruikers en komt R-Newt regelmatig praten met jongeren.