Volledig scherm
Het plan Hintkade aan het Hinthamereinde © Boss Wonen

Plan: 16 starterswoningen in verpauperde panden Hinthamereinde

Ma 22 aug. In drie nu nog sterk verpauperde panden aan het Hinthamereinde komen 16 kleinere sappartementen. Dat is in elk geval het plan van makelaar Boss Wonen.

Door Bart Gotink

De panden, nummer 60, 62 en een achterhuis, zullen ingrijpend gerenoveerd worden, maar houden dezelfde uitstraling, volgens Martijn van Kollenburg van Boss Wonen. „Al meer dan 70 procent verkocht is, gaan we bouwen”, zegt Kollenburg. Zorgen daarover maakt hij zich totaal niet. „Er staan al 12 appartementen onder optie.”

199.000 euro
De appartementen meten tussen de 43 en 72 vierkante meter en kosten tussen de 145.000 en 199.000 euro. Nog dit jaar hoopt Boss wonen te starten met de verbouwing en nieuwbouw van de panden. De oplevering van Hintkade, zoals het plan heet, is dan de tweede helft van 2017.

Berging
Via een onderdoorgang is straks het achterhuis bereikbaar, alsmede een afgesloten speeltuin en zes parkeerplaatsen. Dat is meer dan voldoende volgens Kollenburg. „Tot nu toe heeft nog maar één iemand interesse getoond in een parkeerplaats.” Een deel van de starterswoningen krijgt verder nog een eigen berging. In totaal komen er 13 van deze houten bergingen op de binnenplaats.

Jaren leeg
Het gebouw ligt tegenover de whiskeyslijter, eerder zat er onder andere een snackbar. Het pand staat echter al jaren leeg.

Volledig scherm
Het plan Hintkade aan het Hinthamereinde © Bart Gotink/BD
Volledig scherm
Het plan Hintkade aan het Hinthamereinde © Boss Wonen
Volledig scherm
Het plan Hintkade aan het Hinthamereinde © Bart Gotink/BD