Volledig scherm
Zorginstelling Coudewater is aangewezen als locatie voor een asielzoekerscentrum. © Marc Bolsius

Plan azc Coudewater klaar: asielzoekers in fases naar Rosmalen

ROSMALEN - Voor de komst van bijna 800 asielzoekers naar het op te richten asielzoekerscentrum (azc) op Coudewater in Rosmalen is op het landgoed geen nieuwbouw nodig. Dat blijkt uit het plan dat de gemeente Den Bosch voor het azc heeft opgesteld.

De bedoeling is dat de eerste asielzoekers in het eerste kwartaal van 2017 komen, en dat tijdens het jaar er steeds meer worden gehuisvest in de bestaande bebouwing. De Peter de Gorterstraat vormt de noordzijde van het azc. Deze weg komt niet over het terrein van het azc te lopen.

Ook eigenaar GGZ Oost-Brabant van het landgoed had zich in de voorbereiding uitgesproken voor een gefaseerde komst van de asielzoekers omdat de laatste patiënten pas in 2018 van Coudewater zijn vertrokken.

Klankbordgroep
GGZ, gemeente Den Bosch en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers hebben een realiseringsplan opgesteld. Daarbij is een klankbordgroep van 23 personen uit wijkraden, omwonenden en bedrijven uit de directe omgeving betrokken. Dat plan ligt vanaf maandag 6 juni zes weken ter inzage.

Lees meer over de opvang in de regio opbd.nl/vluchtelingen.