Volledig scherm
De vestiging van Stichting Liliane Fonds aan de Havensingel in Den Bosch © Google Streetview

Plan om kloostertuin 'terug te geven' aan buurt Den Bosch

DEN BOSCH -  Stichting Liliane Fonds en de Koningtheateracademie beschikken aan de Bossche Havensingel over een ‘eigen’ kloostertuin, die niet openbaar is. Dat willen de directies van het fonds en Koningstheateracademie veranderen. Na een ingrijpende herinrichting willen zij de tuinen als buurttuin ‘teruggeven aan de binnenstad’.

Het is de bedoeling dat er een pluk- en moestuin komt, met bankjes. In de tuin gaan studenten van de Koningstheateracademie kleine openluchtvoorstellingen verzorgen voor volwassenen en kinderen. "Het idee voor dit project is ontstaan toen vorig jaar studenten in onze tuin een voorstelling verzorgden”, zegt Judith Schmitz, manager van het Liliane Fonds.

Financiën
Volgens Schmitz gaat het zo’n 25.000 euro kosten om het project uit te voeren en zijn onder meer de gemeente en Studio Boot bereid om het project ‘van de grond te tillen’. "We zoeken partijen die ons hierbij financieel willen ondersteunen, omdat het Liliane Fonds en de Koningstheateracademie de huidige donaties en subsidies nodig hebben voor het realiseren van hun doelstelling.”