Volledig scherm
Luchtfoto van het toekomstige bedrijventerrein Heesch-West, met links de A59 en wegrestaurant De Lucht. © John Schouten/PVE

Plan voor energiepark op Heesch-West

HEESCH - Windmolens en zonnepanelen kunnen het verlies dat Den Bosch, Oss en Bernheze al hebben moeten incasseren op bedrijventerrein Heesch-West nog enigszins goedmaken. Daarom komt de partij Progressief Bernheze met een motie om van Heesch-West een energiepark te maken.

Volgens Progessief Bernheze duurt het nog wel een hele tijd voordat bedrijven zullen aankloppen om te mogen bouwen op Heesch-West. "Daarom kunnen we daar best een energiepark van maken. Wij zullen in de eerstvolgende raadsvergadering daarvoor een motie indienen, aldus Cent van den Berg (fractievoorzitter Progressief Bernheze). Coalitiepartij D66 steunt het plan en ook andere partijen in de gemeenteraad van Bernheze lieten blijken de motie van Progressief Bernheze interessant te vinden.
  Op 4 juli komen de gemeenteraden van Den Bosch, Oss en Bernheze weer bij elkaar om te praten over Heesch-West. Mogelijk wordt dan duidelijk of de gemeenten verder willen met de ontwikkeling van het bedrijventerrein.