Volledig scherm
Het is een creatie van de Duitse kunstenaar Tim Henrik Schneider die een 'schilderij' bedacht waar je in kunt gaan voor een geheel individuele beleving. © Peristal Singum

Plan: zinnenprikkelend kunstdoolhof naar Tilburg halen

TILBURG - Het internationaal vermaarde kunstdoolhof Peristal Singum moet naar Tilburg komen. Dat wil althans evenementenorganisator Joep van Gorp zien te realiseren.

Het labyrint was enkele jaren een publiekstrekker van belang in Berlijn. Het is een creatie van de Duitse kunstenaar Tim Henrik Schneider die een 'schilderij' bedacht waar je in kunt gaan voor een geheel individuele beleving.

Tripervaring
Het kunstwerk zou vanaf 2017/2018 in Tilburg te bezoeken moeten zijn. Van Gorp organiseert in de Spoorzone al enkele jaren het techno-evenement Aus Berlin. Hij heeft goede contacten met Schneider. ,,Je kunt het vergelijken met een tripervaring zonder drugs", zegt van Gorp. In Tilburg heeft hij inmiddels een aantal partners die mee willen werken en/of investeren. Het Tilburgse college van B. en W. draagt 5.400 euro bij aan een haalbaarheidsonderzoek.