Volledig scherm
De Pokémon Go app zorgt voor drukte bij de watertoren in Tilburg © Joris Buijs/Beeld Werkt

Pokémon-spelers klonteren samen rond Brabantse hotspots

DEN BOSCH - De rage rond het fonkelnieuwe spelletje Pokémon Go leidt op verschillende Brabantse plekken tot extra toeloop. Zo is de watertoren in Tilburg een plek die door de nodige spelers wordt aangedaan. Ook in het Bevrijdingspark in Uden en bij spelspeciaalzaak Goblin in dezelfde plaats zijn al heel wat fanatiekelingen gespot.

Pokémon Go moet in ons land nog officieel worden uitgebracht, maar is ook hier al populair omdat het spel via omwegen toch kan worden gedownload. Het gaat om een game op de mobiele telefoon, waarbij 150 verschillende Pokémon-figuurtjes gevangen kunnen worden. Ook is het mogelijk deze figuurtjes te laten vechten in zogeheten gyms. Die gyms, virtueel uiteraard, zitten op aangewezen plekken. De watertoren in Tilburg, aan de Bredaseweg, is zo'n plek.

Ook bij het Bossche café De Unie zit een gym, ontdekten medewerkers onlangs. ,,We hebben al verschillende mensen op het terras zien zitten die met het spel bezig waren", vertelt Ghislaine Hoevenaars. ,,Zaterdagavond stond er ook een Pokémon op de bar", lacht ze.

Lees dinsdag in het Brabants Dagblad wie het mobiele spel omarmt en waarom.