Volledig scherm
Een medewerkster van Data Space laadt in het JBZ dossiermappen in een verhuisdoos. © Marc Bolsius

Poliklinieken JBZ dicht voor invoering elektronisch patiëntendossier

DEN BOSCH - De poliklinieken van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn donderdag 23 juni de hele dag en vrijdag 24 juni tot 13.00 uur gesloten vanwege de invoering van het elektronisch patiëntendossier (EPD). Voor spoedgevallen is het ziekenhuis gewoon open.

Naast de polikliniek in het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn ook de buitenpoliklinieken gesloten. De prikposten zijn wel open. Ook kunnen patiënten voor bloedafname terecht op alle locaties van het JBZ.

Patiënten kunnen hun straks via internet inloggen op het eigen dossier via MijnJBZ en bijvoorbeeld afspraken, artsenbrieven en uitslagen bekijken. In 2014 werd al begonnen met het inscannen van 700.000 papieren patiëntendossiers door het bedrijf Data Space

EPD
Het elektronisch patiëntendossier wordt geleverd door softwarebedrijf ChipSoft. Het is één geïntegreerd systeem dat alle werkprocessen rondom de patiëntenzorg ondersteunt en stroomlijnt; van afspraken, behandelplan, spoedeisende hulp, tot medicatie. Elke bevoegde zorgverlener beschikt namelijk op elk moment over de juiste informatie.

Eerder werkte het JBZ samen met het Portugese softwarebedrijf Alert aan het EPD. Dat mislukte en samen met onder meer het TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg diende het Jeroen Bosch Ziekenhuis een schadeclaim in. Alert diende op zijn beurt een tegenclaim in.