Volledig scherm
© Thinkstock

Politie achtervolgt Tilburgse motorrijder met kapot remlicht

TILBURG - Een 40-jarige Tilburgse motorrijder is woensdagavond aangehouden nadat hij een stopteken van de politie negeerde. De man reed met een kapot remlicht waarop de politie dit wilde bespreken met hem. Hij ging er echter met hoge snelheid vandoor.

Surveillerende agenten wilden de motorrijder eigenlijk stilzetten bij de Bredaseweg, maar moesten de achtervolging inzetten toen de man vluchtte. Hij kon een kwartier later pas worden aangehouden op de Europalaan. De Tilburger had beter niet kunnen vluchten, want tijdens de achtervolging beging hij meerdere overtredingen.

Onderzoek
Zo reed de man op sommige plekken bijna 160 kilometer per uur, negeerde hij rode stoplichten en reed hij over trottoirs en groenstroken. Toen agenten zijn dossier gingen opmaken bij de aanhouding bleek dat hij ook reed zonder rijbewijs, geen geldige verzekering had en een ongeldig kenteken op zijn motor had zitten. Omdat de Tilburger mogelijk onder invloed was van drugs is er bloed bij hem afgenomen voor onderzoek. De man moet zich binnenkort melden bij het CBR waarna besloten wordt of hij nog recht heeft op zijn autorijbewijs.