Volledig scherm
De politie stond onder meer in de Telegraafstraat. © Toby de Kort

Politie extra aanwezig in centrum Tilburg na escalatie tijdens Willem II–Feyenoord

* UPDATE 22.42 UUR * TILBURG – De politie is zondagavond met meerdere eenheden zichtbaar aanwezig in het centrum van Tilburg. Dat doet ze vanwege signalen dat nog enkele supporters van Feyenoord in de stad aanwezig zijn.

Tijdens de wedstrijd van Willem II tegen Feyenoord zondagmiddag ontstond een vechtpartij op het moment dat enkele Feyenoordsupporters in het thuisvak juichten voor de 0-2. Een supporter werd daarbij over een reling geduwd. De wedstrijd werd enkele minuten stilgelegd. De politie heeft zondag twee supporters van Willem II aangehouden voor het incident in het stadion. Eén van hen meldde zich vrijwillig. 

Oproep
,,We hebben ontdekt dat enkele supporters zijn blijven hangen in de stad”, aldus een woordvoerder van de politie. Ook zou er enige tijd een bericht op Facebook hebben gestaan waarin Feyenoordsupporters werden opgeroepen om naar Tilburg te komen. De woordvoerder geeft wel aan dat het gaat om preventieve patrouilles.

,,We kennen de relschoppers bij Willem II. Beste Feyenoord-supporters in Tilburg, ga terug naar huis en laat ons ons werk doen”, twitterde de politie Tilburg dan ook zondagavond.