Volledig scherm
© Menno Boon

Politie in Den Bosch snel op pad met nieuwe minicamera's

DEN BOSCH - Binnen een maand verwacht de politie in Den Bosch op pad te kunnen gaan een tiental minicamera’s. Ze worden vooral gebruikt in het weekeinde als er drukte is bij horecabedrijven in het centrum. De camera's moeten ook uitkomst bieden tijdens voetbalwedstrijden en evenementen zoals de kermis.

Opnamen kunnen van pas komen bij het opsporen van verdachten. Ze kunnen ook geschikt zijn als (ondersteunend) bewijsmateriaal bij rechtszaken. ,,De minicamera’s zijn een extra instrument om ons werk te verbeteren. Ze kunnen veel waarde hebben. Bij de rellen rond FC Den Bosch en FC Oss hebben we mede dankzij filmopnamen zo’n honderd verdachten kunnen aanhouden." Dat zegt Jan Kort, namens de politie-eenheid Oost-Brabant coördinator van bodycam-project.

Go Pro's
De camera’s moeten wel beter zijn dan de bodycams die die enkele jaren geleden zijn gekocht. ,,Van de tien camera’s die we hadden, zijn de meeste apparaten stuk. Enkele agenten werken met een zogenaamde Go Pro die ze zelf hebben gekocht."  Volgens Kort zijn de beoogde camera’s een ‘tijdelijke oplossing’. ,,Binnen de Nationale Politie wordt gestudeerd op de aanschaf van camera’s. Er komt een plan van aanpak."