Volledig scherm
Langs de Bredaseweg in Tilburg was een grootschalige politiecontrole. © Politieteam Leijdal / Facebook

Politie incasseert 9.000 euro aan openstaande boetes bij grootschalige politiecontrole Tilburg

TILBURG - Politieteam Leijdal heeft donderdag bij een grote controle aan onder meer de Bredaseweg in Tilburg voor 9.093 euro aan openstaande boetes geïnd, zo meldt het team. De actie werd samen met partners als de RDW en Belastingdienst uitgevoerd.

In de regio Tilburg en Goirle werden gedurende de dag meerdere controles gedaan. Langs de Bredaseweg, bij de hockeyvelden, was een grootschalige verkeerscontrole waar volgens politieteam Leijdal 'honderden voertuigen' werden gecontroleerd. Over de hele dag werden er 55 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer verkeer- en milieuovertredingen. Acht personen zijn aangehouden, omdat ze nog een straf moesten uitzitten, in het bezit waren van wapens of munitie of een openstaande boete hadden.

De Belastingdienst was genoodzaakt om elf voertuigen weg te slepen en er nog eens negen in beslag te nemen. Zij inde voor 4.400 euro aan openstaande belastinggelden.

Valse kentekenplaten
In de buitenomgeving van Tilburg en Goirle werd onder meer de manege van Platinum Stable gecontroleerd door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Dierenpolitie. ,,Alles was netjes in orde", aldus de politie. Wel werd er in de bossen bij Riel een auto gevonden met valse kentekenplaten. Het voertuig is door de politie in beslag genomen.

Woensdag werd ook een verkeerscontrole gehouden, toen in Tilburg-Noord bij de Merwedestraat. Daar nam de Belastingdienst elf voertuigen in controle en werden achttien bekeuringen uitgeschreven.