Volledig scherm
Het golfkarretje heeft het joyriden niet overleefd © Politieteam Leijdal

Politie is jeugdoverlast op oude golfbaan Tilburg zat en neemt maatregelen

TILBURG - Het terrein van de voormalige golfbaan Voskensgolf bij de Tilburgse wijk Reeshof wordt sinds enkele maanden geteisterd door jeugd uit de Reeshof. Dat stelt de politie, die de overlast zag uitgroeien van kattenkwaad tot ernstig crimineel gedrag. Politieteam Leijdal neemt maatregelen en houdt het gebied extra in de gaten.  

Politieteam Leijdal schrijft op haar Facebookpagina dat bewoners zich niet meer veilig voelen, sinds ze op hun eigen erf lastiggevallen worden. Bij een inbraak zijn volgens de politie een tractor en een golfkarretje gepikt en hebben de daders er 'voor de lol' mee rondreden op de oude golfbaan tussen de Reeshofweg en Koolhoven. Beide voertuigen zijn door het joyriden kapot gegaan.

Brutaal gedrag
De politie heeft de beginnende overlast, in de vorm van brutaal gedrag en kattenkwaad op het erf, geprobeerd te beteugelen door hekken en prikkeldraad te plaatsen. Nu de overlast met de inbraak een serieuzere vorm aanneemt, treft de politie extra maatregelen. Politieteam Leijdal en buurtpreventie gaan het terrein vaker bezoeken.

Het terrein moet nog dit jaar plaatsmaken voor een nieuwe ontsluitingsweg tussen Reeshof en Koolhoven.