Volledig scherm
De auto die betrokken was bij het ongeluk is zondagmiddag ook bij de reconstructie. © Toby de Kort/De Kort Media

Politie maakt reconstructie van ongeluk op Ringbaan-Zuid Tilburg

* UPDATE 16.21 uur * TILBURG - De Ringbaan-Zuid in Tilburg was zondag een tijd lang afgesloten tussen de Broekhovenseweg en Stappegoor. Dit heeft te maken met een reconstructie die werd gemaakt van een ongeluk op 15 juli op die plek. Rond 16.20 uur werd de weg weer vrijgegeven. 

Een 20-jarige vrouw uit Goirle raakte levensgevaarlijk gewond bij het ongeluk. De vrouw wilde de Ringbaan-Zuid oversteken in de richting van Goirle. Zij werd geschept door een 43-jarige Tilburgse automobilist.

Hulp van verdachte
De politie heeft de hulp ingeroepen van de verdachte bij de situatieschets. Ook is zijn auto aanwezig waarmee het slachtoffer werd geraakt en werken de stoplichten zoals op het moment van het ongeluk. De verdachte wordt bijgestaan door zijn advocaat.

De verdachte kwam vorige week na twee weken voorarrest weer op vrije voeten, hoewel het openbaar ministerie hem eigenlijk langer in hechtenis wilde houden. De reconstructie moet uitwijzen of de man schuldig is aan het ongeluk. Eerder bleek al dat hij niet gedronken had.