Volledig scherm
© Lars Smook

Politie ontdekt hennepknipperij Oudheusden en houdt 6 mensen aan

OUDHEUSDEN - De politie heeft vrijdagavond een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Kasteellaan in Oudheusden. Daarbij werden 6 mensen aangehouden.

De politie was rond 15.15 uur aan het surveilleren toen zij op de Rembrandtlaan werd aangesproken door een voorbijganger over een sterke henneplucht die in de straat hing. Agenten stapten uit en gingen op zoek naar de mogelijke bron van de lucht. Daarbij werd bij verschillende woningen aangebeld en gevraagd of de agenten binnen mochten kijken. 

Dameskleding
Dat gebeurde ook bij een woning aan de Kasteellaan. De bewoner liet de agenten binnen en zij gingen op onderzoek uit. Op zolder trof de politie een hennepknipperij aan. Er stonden 4 dozen vol met henneptoppen en op de vloer lagen verse resten van planten en verschillende schaartjes. Daarnaast werden er een aantal tassen met dameskleding ontdekt, waar onderin nog meer henneptoppen zaten.

Elektriciteit
De 6 personen die in de woning aanwezig waren zijn aangehouden. Het gaat om 3 mensen uit Tilburg, 1 uit Kaatsheuvel, 1 uit Waalwijk en 1 uit Bergen op Zoom. De hennepknipperij is inmiddels geruimd. Volgens de politie was er in de woning ook geknoeid met de elektriciteit.