Volledig scherm
Brandweerlieden probeerden vanaf beneden het vuur te blussen. © Toby de Kort/De Kort Media

Politie ontdekt hennepkwekerij na woningbrand in Tilburg

TILBURG - De politie heeft maandagavond in Tilburg een hennepkwekerij ontdekt na bluswerkzaamheden van een woningbrand. In een appartement op de Phoenixplaats woedde rond 20.30 uur brand op de tweede verdieping. Dat meldt de politie.

De brandweer heeft het vuur vanaf de begane grond en via het balkon van de bovenburen kunnen blussen. Niemand was thuis ten tijde van de brand. Toen het vuur eenmaal gedoofd was, ging de politie voor nader onderzoek de woning in. Daar troffen ze een hennepkwekerij aan in de slaap- en woonkamer. In totaal vonden ze ongeveer 230 hennepplanten.

Nader onderzoek wees uit dat er met de elektriciteitsinstallatie was gefraudeerd. Enexis heeft aangifte gedaan en de woning afgesloten van het netwerk. In de bijbehorende berging werden opgeslagen materialen gevonden die bestemd waren voor de teelt van hennep. In overleg met de officier van justitie heeft de politie de plantage laten ontmantelen door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn.

De politie stelt een onderzoek in naar de huurder van het appartement. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.