Volledig scherm
De arrestatie in Tilburg. © dumpert.nl

Politie reageert op beelden van arrestatie met pepperspray in Tilburg

TILBURG - 'Dit is het verhaal van de collega's die te zien zijn op het veelbekeken pepperspray filmpje', schrijft de politie Tilburg woensdag op haar Facebookpagina. Dat verhaal gaat over een arrestatie in Tilburg waarvan de beelden zondag op website Dumpert verschenen.

De politie zou even voor de bewuste arrestatie een man hebben gezien op een quad in het centrum. Hij haalde 'levensgevaarlijke capriolen' uit. Zo reed hij enkel op zijn achterwielen over de Heuvelring om vervolgens het voetgangersgebied in te rijden. 

'In verband met de TOP week was het erg druk in het centrum dus mensen moesten opzij springen om niet aangereden te worden', schrijft de politie. Agenten troffen de quad even later zonder bestuurder aan bij een terras. Het voertuig werd in beslag genomen vanwege het rijgedrag van de bestuurder en omdat er geen kentekenplaat op de quad zat.

Raddraaier
Een groep omstanders probeerde het uit het verkeer halen van het voertuig te voorkomen, zegt de politie. 'In totaal zes man begonnen aan ons en aan de quad te trekken. De grootste raddraaier hebben we uit de groep gehaald en aangehouden voor het belemmeren van ambtshandelingen. Dit ging onder flink verzet. De rest van de groep konden we op afstand houden met pepperspray of met de dreiging hiermee.'

Uiteindelijk werd de man afgevoerd en nam een bergingsbedrijf het voertuig mee. De aangehouden man en de eigenaar van de quad krijgen een aantal boetes.