Volledig scherm

Politie Tilburg achtervolgt en arresteert inbrekers na tip

TILBURG - Dankzij een oplettende getuige heeft de politie in Tilburg twee mannen aangehouden, die probeerden in te breken in een pand van een instelling aan de Benatzkystraat. Dat gebeurde na een achtervolging in de nacht van woensdag op donderdag rond 03.00 uur.

Rond 03.00 uur meldde een getuige aan de politie dat twee mannen bezig waren de voordeur open te breken van het pand aan de Benatzkystraat. Agenten die poolshoogte gingen nemen, zagen drie mannen voor de deur staan, die op de vlucht sloegen. Het cilinderslot van de voordeur van het pand bleek al deels verwijderd te zijn.

Na een achtervolging werd op de Eilenbergstraat een van hen, een 22-jarige Tilburger, aangehouden. Tijdens het onderzoek werd op de Von Suppéstraat de vermoedelijke auto van de verdachten aangetroffen.

Agenten hebben gepost bij de wagen. Om 05.00 uur ging een man in de auto rijden, hij werd in de Rossinistraat aan de kant gezet en aangehouden. Deze 42-jarige Tilburger is een bekende van de eerder aangehouden 22-jarige man.