Volledig scherm
© Politie Zeeland-West-Brabant

Politie Tilburg opent 3D-aangifteloket (video)

TILBURG – Het politiebureau aan de Ringbaan-Zuid in Tilburg heeft een 3D-aangifteloket in gebruik genomen. Vanaf maandagmiddag kunnen mensen voor een beeldscherm aangifte doen van een misdrijf. Daarmee zijn er meer mogelijkheden om aangifte te doen bij de politie.

In feite doe je in het 3D-loket aangifte tegen een beeldscherm. Dat maakt de naam meteen wat verwarrend. Het gaat namelijk om een 3D-omgeving met een 2-dimensionaal beeld. Vanuit Roosendaal wordt het nieuwe loket bedient.

,,Op deze manier worden de mogelijkheden uitgebreid. De medewerkster in Roosendaal op afstand regelen dat ook buiten openingstijden aangifte gedaan kan worden. Het 3D-loket is open van 8 tot 22 uur”, aldus een woordvoerster.

De eenheid Zeeland-West-Brabant heeft nu op 6 plaatsen een nieuw aangifteloket geopend. Het gaat voorlopig nog om een pilot. Een vergelijkbaar loket is open in Sprang-Capelle, Roosendaal, Etten-Leur, Terneuzen en Breda.

Op diverse locaties (politiebureaus en gemeentehuizen) in de eenheden Rotterdam, Zeeland-West-Brabant en Noord-Holland kunt u aangifte doen bij een 3D-aangifteloket. U hebt direct contact met een politiemedewerker via een tv-scherm. Deze politiemedewerker zit in een bedienstudio op een andere locatie en neemt de aangifte op zoals dat ook gebeurt op het bureau. Aangifte via een 3D-aangifteloket gaat bij vrijwel alle locaties op afspraak. U kunt een afspraak maken via 0900-8844 of kijk op de pagina Aangifte via een 3D-aangifteloket: http://www.politie.nl/aangifte/via-3d-loket-aangifte-doen.html.