Volledig scherm
Het forensisch onderzoek aan de Wilgenstraat in Den Bosch woensdagochtend. © Bart Meesters / Meesters Multi Media

Politie verhoort echtgenote (38) van man (39) die werd doodgestoken in de Bossche Wilgenstraat

DEN BOSCH - De Bossche vrouw (38) die op 29 juni na een steekpartij in de Bossche Wilgenstraat zwaargewond werd opgenomen in het ziekenhuis, is in staat om te worden verhoord. Dat maakte een woordvoerder van de politie donderdagmiddag bekend.

De vrouw die werd opgenomen op de intensive care-afdeling, is donderdagochtend in het ziekenhuis aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van haar 39-jarige man. De man bezweek op 29 juni voor de woning van zijn moeder in de Wilgenstraat aan steekwonden.

De vrouw werd gevonden in de woning enkele deuren verderop. ,,Gezien haar gezondheidssituatie werd zij niet eerder aangehouden'', aldus de woordvoerder. Volgens hem blijft de vrouw voorlopig in het ziekenhuis.

Via de vrouw wil de recherche meer duidelijkheid krijgen over wat er die woensdag precies is gebeurd in de Wilgenstraat. De politie benadrukt dat meerdere scenario’s worden onderzocht. Om die reden ziet de politie de vrouw niet alleen als verdachte, maar ook als slachtoffer. De politie onderzoekt de steekpartij nog steeds met 25 personen.