Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Politiehond bijt inbrekers bij aanhouding; vier mannen opgepakt in Den Bosch

* UPDATE 14.12 uur * DEN BOSCH – Vier mannen zijn in de nacht van zondag op maandag opgepakt voor een woninginbraak aan de Berenklauw in Den Bosch. Dat meldt de politie. De mannen werden opgepakt na een zoektocht met onder meer een politiehond en politiehelikopter. 

De verdachten zijn een 27-jarige man uit Geldrop en drie inwoners van Utrecht van 19, 21 en 22 jaar.

Een omwonende meldde rond 03.15 uur dat iemand zich verdacht gedroeg in de buurt van een woning aan de Berenklauw. Toen agenten bij het adres aankwamen, zagen ze dat een ruit was ingeslagen. Vervolgens rende een man over straat. Hij kon worden aangehouden.

Gebeten door politiehond
Twee andere verdachten probeerden te vluchten en klommen over schuurtjes en schuttingen in de buurt. Uiteindelijk werden ze in het water en bij het riet aan de Vogelwikke gevonden. De verdachten werden bij hun arrestatie gebeten door een politiehond. Ze moesten voor een tetanusprik naar het ziekenhuis en zijn vervolgens overgebracht naar een politiebureau.

De vierde verdachte werd rond 05.15 uur gezien door de politiehelikopter. Hij verstopte zich in een tuin van een woning aan de Valeriaan. Ook deze verdachte is aangehouden.

De vier verdachten zitten nog vast. De bewoner van het huis aan de Bereklauw heeft aangifte gedaan. De politie weet nog niet of de inbrekers iets hebben buitgemaakt.