Volledig scherm
© Thinkstock

Politiek Den Bosch wacht (te) lang op oude beloften

DEN BOSCH - Deze gehele week is er al lof en kritiek op de plannen die het college van B en W voor 2017 heeft. Maar het geduld bij een aantal partijen begint wel op te raken. Woensdagavond tijdens de commissie Maatschappelijke Ontwikkelingen waren er opvallend veel opmerkingen onder de noemer ‘het is nog steeds wachten op’

"Het wachten is op snelheid om de bibliotheek, Muzerije en Babel te fuseren, er zijn al vijf kostbare maanden aan tijd verloren”, merkte Antoon van Rosmalen (GroenLinks) op. "En hoe staat het met de plannen voor het VMBO”, vulde Patrick Leenders zijn partijgenoot aan.
  Bram van Boven (SP) wacht al zeven maanden op een voorstel over de dierenparkjes in de gemeente. "En de lokale omroep, hoe staat het daarmee?” Waar blijft de toegezegde sportvisie, vroegen Henk Nijland (Rosmalens Belang) en André Rotman (VVD) zich af. "Ik wacht al een jaar op een voorstel over doelgroepensubsidie”, verzuchtte Nol Roos van de Bossche Volkspartij.
  Frans van Valkenburg maakte uiteindelijk een hilarische opsomming over de onderzoeken en toezeggingen over een zwembad in West. "Sinds 2006 zijn er onderzoeken. Ik noem dit een gebrek aan daadkracht bij het college. In september verwachten wij een voorstel”, waarschuwde Van Valkenburg.