Volledig scherm
© Thinkstock

Positoos laat goed doel in Tilburg langer wachten

TILBURG - Het werd juli, augustus. Steeds vroeg Monique van den Biggelaar aan de penningmeester van kattenopvang Kittenmand of het geld van Positoos al binnen was.

Sander Huisman, de man achter Positoos, had immmers toegezegd dat het lang verwachte geld in het voorjaar zou worden overgemaakt. „We wilden er hokken voor aanschaffen”, zegt Van den Biggelaar. Maar er is nog niets betaald. Ik geef niet op.”

Positoos was een pasje waarmee burgers bij aankopen geld konden besparen bij plaatselijke winkeliers. Een deel van de opbrengst was bestemd voor goede doelen. Kittenmand heeft samen met dierenopvang DOC-T en de Dierenbescherming in totaal zo’n 7.000 euro te goed. Daar zijn volgens Van den Biggelaar door burgers 46.662 transacties gedaan.

In mei beloofde Huisman aan deze krant om het geld binnen twee maanden over te maken. Hij was het project Positoos aan het afsluiten en hij had daar nog tijd voor nodig. En het gaat nog langer duren, zegt Huisman deze week vanuit Engeland. „Op 1 december is alles afgehandeld. Er zijn dertien partijen bij betrokken en dat kost me meer tijd.”