Volledig scherm
Artist impression Primark Tilburg

Primark kiest voor Tilburg

TILBURG - De kogel is door de kerk. Primark kiest voor nieuwbouw op de locatie van stadskantoor-3 in Tilburg. Dat heeft het hoogste bestuursorgaan van de Ierse keten vrijdag aan zowel de gemeente als aan ontwikkelaar Warenhuis CV laten weten.

"Hiermee vallen in een klap alle puzzelstukjes op zijn plaats", zegt een opgetogen wethouder Erik de Ridder (CDA, Binnenstad). De Ierse kledingketen hield de laatste maanden ook de optie open om in Breda neer te strijken. Vastgoedpartijen hebben toegezegd juridische procedures tegen de komst van Primark in Tilburg in te trekken.

Cruciaal
De komst van Primark is een cruciaal onderdeel van een plan dat De Ridder de laatste weken onder hoge druk heeft gemaakt met Wereldhave, de beursgenoteerde onderneming die eigenaar is van zowel het winkelgebied Pieter Vreedeplein als de Emmapassage.

Wereldhave wil investeren in een nieuwe winkelstraat tussen Emmapassage en Pieter Vreedeplein en is tevens bereid een (kleinere) winkelplint onder stadskantoor-1 te kopen of huren. B en W trekken vijftien miljoen euro uit om deze verbinding groen en aantrekkelijk te maken.

De gemeenteraad wordt zondagavond over de ontwikkelingen geïnformeerd. Maandag uitgebreid aandacht voor de komst van de Primark in het Brabants Dagblad.

Lees meer over de komst van de Primark naar Tilburg op bd.nl/primark.