Volledig scherm
© iStock/Thinkstock

Proces drugslab Groenstraat in Tilburg in november

TILBURG – Het proces over het enorme drugslaboratorium dat op 12 juni 2015 werd opgerold in de Groenstraat in Tilburg, wordt in november afgerond. Dat is de bedoeling van de rechtbank in Breda, aldus de rechter tijdens een niet-inhoudelijke zitting maandag.

Op 3 november zou de huurder van het pand, die door het Openbaar Ministerie verantwoordelijk wordt gehouden voor het lab, zijn strafeis moeten horen. Later die maand zou dan een vonnis moeten zijn uitgesproken tegen de 43-jarige Tilburger.

2 miljoen
In het lab werd 8.800 liter aan chemicaliën gevonden en 3 kilo speed. Daarnaast lagen er een kruisboog, inclusief pijlen, en een jachtgeweer met munitie. Met de chemicaliën had voor zo’n 2 miljoen euro aan xtc kunnen worden gemaakt: 6000 kilo.

Het lab werd gevonden nadat een buurtbewoner de situatie bij de loods in zijn straat verdacht vond. Hij belde de politie, die daarop in het lab ging kijken.

Polen
Voor de zaak wordt behandeld, moet nog zeker één getuige worden gehoord in Polen. Dat land moet echter nog wel medewerking verlenen daaraan, maar die toestemming laat nog op zich wachten. De Tilburger is al in september vorig jaar geschorst uit voorarrest. Hij is wel verplicht om naar de rechtbank te komen tijdens het proces.