Volledig scherm
Rechtbank in Den Bosch. © Kees Backx/BD

Proces morgen verder; Bossche bende ripte grote partij wiet in Gorinchem

* UPDATE 9.26 uur * DEN BOSCH - Op de 2de dag van het megaproces tegen een elfkoppige bende uit Den Bosch gaat het donderdag over een gewelddadige overval in Gorinchem. 

Drie leden van wat justitie ziet als een criminele organisatie, ripten op 23 oktober 2013 een grote partij wiet. Onder bedreiging van drie pistolen maakten zij drie dozen wiet (met een waarde van 2800 euro per kilo) afhandig van een in Gorinchem wonende man. Via-via waren ze ervan op de hoogte dat de wiet zich in de woning bevond. H

Geweld
Het proces tegen de Bossche bende begon woensdag, de rechtbank heeft er 11 zittingsdagen voor uitgetrokken. De bende heeft volgens het OM een reeks van - vaak gewelddadige - overvallen gepleegd. De mannen worden verdacht van een serie gewelddadige overvallen en diefstallen. Vandaag worden overvallen in Gorinchem en Hannover besproken. Het is de tweede van in totaal elf zittingsdagen. 

Naast de overval op een Media Markt in Hannover en een ripdeal in Gorinchem moeten de verdachten zich verantwoorden voor overvallen in Almere en Born en een autodiefstal in Utrecht. Verslaggever René van der Lee is erbij, volg hieronder de rechtszaak.