Volledig scherm
© Thinkstock

Proef met anoniem solliciteren bij de gemeente Den Bosch

DEN BOSCH - Wie in 2017 bij de gemeente Den Bosch solliciteert, hoeft in de sollicitatiebrief niet zijn of haar naam te noemen en ook geen leeftijd te vermelden. De gemeente wil daarmee het goede voorbeeld geven en discriminatie op basis van afkomst, geslacht of leeftijd tegengaan.

„Sollicitanten met een niet-westerse naam hebben minder kans op een sollicitatiegesprek. Maar ook voor ouderen is het (opnieuw) deelnemen aan de arbeidsmarkt vaak moeilijk. Discriminatie op de arbeidsmarkt vormt een landelijk probleem. Als gemeente zijn we echter niet blind voor deze problematiek en willen ook wij een actief antidiscriminatiebeleid voeren, waarbij gelijke kansen het uitgangspunt is. Als gemeentelijke organisatie geven we het goede voorbeeld door in 2017 met een proef anoniem solliciteren te starten,” staat in de begroting voor 2017 te lezen.

PvdA en GroenLinks vroegen in het voorjaar al om anoniem solliciteren in een motie. De gemeenteraad heeft die motie aangenomen en het college geeft nu dus hier gevolg aan met deze proef. Ook door andere steden, zoals Eindhoven, worden zulke initiatieven genomen.