Volledig scherm
Festival TREK in het Paleiskwartier © Food Truck Festival TREK

Proeven van 70 bieren en wijnen tijdens festival Dorst, maatregelen tegen hitte

Wo 25 aug. Meer dan 70 bieren en wijnen, waaronder enkele uit Den Bosch. Dat allemaal proeven wordt nog lastig tijdens festival Dorst, dit weekend in het Paleiskwartier.

Door Bart Gotink

"Je moet het zien als een groot proeflokaal voor bier en wijn", vertelt Emile Faulborn van Four Entertainment. "Je kan bij de barretjes kiezen uit een glas bier, een half glas of een klein proefmaatje. Als je wilt, kun je zo dus veel verschillende bieren en wijnen proeven."

Hitte
Naast het nationaal en internationaal gebrouwen bier is er lokaal gerstenat te krijgen. Uit Den Bosch staan onder meer Jongens van de Wit, die eind dit jaar een brouwerij in het Paleiskwartier willen starten, en brouwerij Boegbeeld op het festival. Met de voorspelde hitte op het open terrein wordt dit weekend rekening gehouden. Zo wordt er extra beschutting geregeld om voor meer schaduw te zorgen langs de Hofvijver. Naast de drank zijn er ook foodtrucks en muziek. Verder is er regelmatig een quiz rond bier en wijn voor de kenners.

Quiz
Het is pas de tweede keer dat het festival wordt gehouden, na een eerdere editie in Den Haag. De organisatie is dezelfde als die achter het foodtruckfestival Trek, eerder dit jaar in het Paleiskwartier. Kaarten kosten vijf euro. Daarvoor krijg je een bier- of wijnglas, die je vervolgens ook kunt omruilen. Tot nu toe zijn er een paar honderd kaarten verkocht, aldus Faulborn, maar het grootste deel van de verkoop vindt plaats aan de deur. 

Het terrein is vrijdag open van 16 tot 23 uur, zaterdag en zondag 14 tot 23 uur.